7 Ocak 2013 Pazartesi

Yeni Transferimiz Oğulcan Gökçe...


Daha 15 yaşlarındayken, Türkiye'nin en iyi potansiyele sahip stoperlerinden bir olarak görülmeye başlanmıştı Oğulcan. 1992 doğumlu oyuncu, defalarca genç milli takımlara çağrılmış, hatta 2009 yılında ki U17 Dünya Kupasında Muhammed Demir, Orhan Gülle, Engin Bekdemir, Okan Alkan gibi isimlerin de bulunduğu kadroda yer almıştı. Ancak grup maçlarında 11'in değişmezlerinden biri olan Oğulcan, Birleşik Arap Emirlikleri maçında gördüğü kırmızı kartla birlikte yerini bir başka sol stoper Sezer Özmen'e kaptırıyor ve Furkan - Sezer tandemi, daha uzun bir süre bozulmuyordu. Bu acı tecrübe onu yıldırmanın ötesinde daha motive edecek; bu sezon Altay A takımıyla birlikte profesyonel maçlarda boy gösteren Oğulcan U21 takımıyla milli formaya güçlü bir dönüş yapacaktı.

Neredeyse Mallorca;

Altay'ın Türk Futboluna sunduğu özel armağanlarından biri olan Oğulcan Gökçe, topu oyuna sokma konusunda oldukça başarılı, özellikle de çok iyi kullandığı sol ayağıyla... Yaşına göre oldukça güçlü bir fiziğe ve uzun bir boya sahip olan genç stoper, buna rağmen olabildiğince çabuk; o nedenle zaman zaman sol bek de oynayabiliyor. Sezgileri oldukça kuvvetli olan oyuncu, hamle zamanlamasını çok iyi ayarlayabiliyor. Bu özellikleriyle MAllorca'nın gözlemci ekibinin de dikkatini çeken Oğulcan, İspanyol kulübüyle on gün antrenmanlara çıkmasına rağmen, 18 yaşını doldurmadığı için transfer gerçekleşmiyordu. Oğulcan, o günlerde Mallorcalı olsaydı, belki de idol olarak kabul ettiği Pique gibi oyun kurucu stoper olma yolunda deva dımlar atacaktı, kim bilir.

525.000 Türk Lirası karşılığında Trabzonspor'lu olan Oğulcan Gökçe, yeni takımıyla birlikte Almanya kampına katıldı. Giray'ın üzücü rahatsızlığı sonucunda, Mustafa Yumlu'yla forma rekabetine girecek olan genç solak, daha da güçlendiriği fiziği, taktik bilgisi ve de potansiyeliyle yakın zamanda Sol Bamba'nın partneri olabilecek seviyede...

Kaynak : Fourfourtwo


Hiç yorum yok: